Beweeg/beleeftuin

Bewoners laten genieten van een beweeg/beleeftuin

Leven in een groene omgeving

Het leven in een groene omgeving heeft vele positieve effecten op onze gezondheid. Een groene omgeving bevordert de rust en het welzijn van mensen. Het biedt rust en ontspanning, ontlast stress en verbetert de concentratie.

Contact opnemen
Wij brengen uw ideeën tot leven

Een beleeftuin is een unieke en kleurrijke omgeving die zowel creatieve als recreatieve doeleinden kan dienen. Het is een uitdagende en leuke manier om tuinen te maken die mensen kunnen beleven en ervan genieten. Het aanleggen van een beleeftuin kan een leerrijke ervaring zijn waarbij u uw tuin kunt creëren volgens uw eigen smaak en voorkeuren.

Vanuit uw ideeën en onze expertise komen we tot een praktisch uitgewerkt plan. We maken het ontwerp van de beleeftuin en voeren het plan ook uit op vakkundige wijze.

Beleeftuin

Om een beleeftuin te creëren, moet u eerst een plan hebben. Breng de locatie en de bestaande omgeving in kaart, waaronder het klimaat, de bodemsoort, de omringende bomen en struiken. Bedenk ook hoe u de tuin wilt gebruiken. Vervolgens moet u plannen maken voor de paden, het terrein, de bloemen, de planten, de hagen, de vijvers en de andere functies die u zou willen toevoegen. We begrijpen dat dit niet makkelijk is en u dit graag goed wilt doen, daarom kan onze groenadviseur u hier bij helpen door advies te geven.

De belevingstuinen van Unigroen zijn ontworpen om een veilige, comfortabele en stimulerende omgeving te creëren voor mensen met een dementie of handicap. Het concept van de tuin is ontwikkeld om mensen te helpen hun gezondheid, mobiliteit en sociale interactie te verbeteren. Door middel van verschillende elementen zoals rustige zitplaatsen, comfortabele paden, kleurrijke bloemen en kleine speeltoestellen, bieden deze tuinen een plek om te ontspannen en de omringende natuur te ontdekken.

Bovendien zijn deze tuinen ook toegankelijk voor rolstoelen en andere hulpmiddelen, waardoor mensen met een dementie of handicap zich op hun gemak voelen in het tuinontwerp. Ook kunnen er activiteiten in de tuin worden georganiseerd, zoals yoga of koken, waardoor bewoners kunnen genieten van een leuke en stimulerende omgeving.

In samenwerking met zorgverleners streeft Unigroen er dan ook naar om de tuin te laten aansluiten op de behoeften van de bewoners, zodat zij de tuin optimaal kunnen benutten.

Living gardens

Unigroen biedt verschillende diensten aan voor mensen met zorgbehoeften. Zo kunnen mensen bijvoorbeeld terecht in hun Living Gardens, waar ze onder meer kunnen genieten van een rustgevende omgeving, een gevarieerde groentetuin en een aantal gezellige plekken om te socializen. In deze tuinen worden ook activiteiten aangeboden, zoals tuinieren, koken, kunsten muziek.

De Living Gardens bieden ook een veilige plek waar mensen met zorgbehoeften kunnen ontspannen en hun herinneringen van vroeger kunnen herinneren. De Living Gardens zijn een plek om te genieten, te leren en samen te zijn.

Beweegtuin

De Beweegtuin is een tuin waar bewoners zelfstandig met medebewoners kunnen wandelen, kletsen en bewegen. Er zijn verschillende elementen die de bewoners kunnen gebruiken om hun fysieke en geestelijke gezondheid te bevorderen. Denk hierbij aan schommels, loopbruggen, klimrekken en andere toestellen.

Daarnaast is er ook ruimte voor herinneringen: in de tuin staan bijvoorbeeld verschillende beelden, die herinneren aan vroeger. Ook zijn er planten en bloemen die de bewoners kunnen bewonderen en waar ze een gesprek over kunnen voeren. Kortom, de Beweegtuin is een plek waar bewoners zich kunnen ontspannen, bewegen en herinneringen kunnen ophalen.

Daarom Unigroen

Samenwerken met Unigroen betekent volledige ontzorging. We maken duidelijke afspraken en de uitvoering is van hoge kwaliteit.

Vakmanschap
Heldere afspraken
Volledige ontzorging

Contact opnemen

Heeft u vragen over onze dienstverlening of ontvangt u graag een vrijblijvende offerte? Neem dan contact op.

Stuur een berichtBel 085 5000 445